Vianoce na väčšine Slovenska biele nebudú

NETKY.SK • 21 December 2013, 15:14 • 2 min
Vianoce na väčšine Slovenska biele nebudú

BRATISLAVA - Štedrý deň (24. 12.) aj 1. sviatok vianočný (25. 12.) budú podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) kopírovať doterajší charakter počasia.

slovakia

left justify in out

Väčšina Slovákov sa tento rok bielych Vianoc nedočká. Nové snehové vločky už totiž podľa meteorológov prakticky nepribudnú a sneh bude len tam, kde je aj teraz. Počasie cez vianočné sviatky tak neprinesie žiadnu zmenu oproti tomu súčasnému.

Štedrý deň (24. 12.) aj 1. sviatok vianočný (25. 12.) budú podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) kopírovať doterajší charakter počasia. V nižších polohách teda meteorológovia očakávajú, že bude zamračené a hmlisto. "Miestami bude slabo mrholiť a postupne sa bude tvoriť ľadovica a poľadovica pri teplote okolo nuly. Naopak, v stredných a vyšších polohách bude panovať dovolenkové slnečné a teplé počasie s teplotou 4 až 8 stupňov Celzia," uvádza SHMÚ.

Počasie na Štefana (26. 12.) sa má čiastočne zmeniť. Na horách podľa SHMÚ pribudnú oblaky a v západnej polovici Slovenska bude pršať a pokračovať tvorba poľadovice. "Všetkým, ktorí sa budú presúvať autom alebo pešo k svojim rodinám a známym s prianím pokojných sviatkov, odporúčame opatrný pohyb po cestách a chodníkoch, ktoré môžu byť zľadovatené," upozorňujú meteorológovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona