Vianoce môže znepríjemniť požiar stromčeka, hasiči radia, ako sa mu vyhnúť

NETKY.SK • 23 December 2014, 13:58 • 2 min
Vianoce môže znepríjemniť požiar stromčeka, hasiči radia, ako sa mu vyhnúť

BRATISLAVA - Počas vianočných sviatkov dochádza na Slovensku k miernemu poklesu výjazdov hasičov.

slovakia

left justify in out

Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru počas sviatkov väčšinou likvidujú menšie požiare zapríčinené nedbanlivosťou ľudí. "K takejto neopatrnosti môže dôjsť aj pri ozdobovaní vianočných stromčekov," upozornila Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.
     

Hasiči preto ponúkajú niekoľko tipov, ako sa vyvarovať nástrahám spojených s požiarom vianočného stromčeka. Medzi tie patrí používanie certifikovaných vianočných osvetlení, rešpektovanie pokynov výrobcu a predajcu, ako aj vyhýbanie sa akýmkoľvek neodborným zásahom v súvislosti s opravou jednotlivých žiaroviek a kabeláže.
     

Farkasová okrem toho odporúča umiestniť vianočný stromček do dostatočne veľkého priestoru, ďalej od vykurovacích zariadení a otvoreného ohňa. "V prípade, že sa v byte nenachádzajú žiadne osoby, je potrebné osvetlenie na vianočnom stromčeku vypnúť z elektrického zdroja energie," doplnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies