Vianoce budú mať aj opustené psy v mestskom útulku

NETKY.SK • 25 December 2016, 11:00 • 2 min
Vianoce budú mať aj opustené psy v mestskom útulku

POPRAD - Samospráva Popradu pripravila na podporu mestského útulku pre túlavé a odchytené psy podujatie, ktoré sa uskutoční v utorok 27. decembra od 14.00 do 17.00 h.

slovakia

left justify in out

Má názov Vianoce a opustené psíky a v útulku budú v tento deň vítaní všetci, ktorí prinesú zvieratám prekvapenia pod vianočný stromček a zoberú ich na prechádzku.

 

Pre účastníkov podujatia bude zabezpečený stan s vianočným občerstvením. Na príjazdovej komunikácii bude organizáciu dopravy zabezpečovať mestská polícia.

 

V súčasnosti je v útulku 27 psov a v dočasnej opatere ďalších 17. "V tomto roku prijal útulok do 20. decembra 172 psov. Z nich sme 91 našli nový domov, ďalších 37 zatúlaných psíkov sme pomohli vrátiť majiteľom," priblížil vedúci útulku Peter Greňa. Okrem psov sa v útulku v tomto roku venovali aj nevyhnutnej údržbe. "V apríli bolo vymenených 18 búd na konci životnosti za nové zateplené, vyrobili ich pracovníci odboru servisných činností Mestského úradu v Poprade. V útulku pribudol nový vstup pre návštevníkov, opravené koterce, doplnili sa chýbajúce odkvapové rúry, šesť kotercov sa podarilo vymaľovať," uviedla Iveta Borňáková z Mestského úradu v Poprade.

 

Mestský útulok prevzalo do svojej správy mesto Poprad ako súčasť komplexnej koncepcie chovu psov v meste od 1.9.2015. Samospráva zároveň vyhlásila dobrovoľnú finančnú zbierku na spolufinancovanie nákladov spojených s jeho prevádzkovaním. Prostredníctvom vyškolených pracovníkov mestskej polície mesto tiež zriadilo aj odchytovú službu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies