Viacnásobnému zlodejovi sa nepáčil trest, odvolal sa

NETKY.SK • 3 Február 2016, 15:13 • 2 min
Viacnásobnému zlodejovi sa nepáčil trest, odvolal sa

BANSKÁ BYSTRICA - Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil trest šesť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za krádež pre 31-ročného zlodeja Arpáda Tomiho z Plešivca v okrese Rožňava.

slovakia

left justify in out

Arpád vlani v apríli ukradol v supermarkete Tesco v Tornali sprej značky Adidas v hodnote necelých štyroch eur. Za to by dostal pokutu, ale zistilo sa, že ide o recidivistu a krádež spáchal v skúšobnej lehote podmienečného odsúdenia. Ešte predtým kradol na benzínovom čerpadle v Rožňave, za čo dostal od policajtov pokutu 30 eur.


V minulosti osemkrát trestaného zlodeja súd najprv odsúdil v skrátenom konaní trestným rozkazom. Arpád podal voči nemu odpor a sudca musel vytýčiť hlavné pojednávanie. Na ňom sa Tomi priznal a svoje konanie oľutoval. Súd to zohľadnil, ale nemohol mu dať podmienečný trest, pretože spej ukradol v skúšobnej lehote. Preto mu vymeral pol roka odňatia slobody nepodmienečne.

 

Hoci sa Arpád priznal, odvolal sa, lebo podľa neho trest za krádež spreja v hodnote 3,59 eura bol neprimerane prísny. Krajský súd mu však nevyhovel a prvostupňový rozsudok vzhľadom na Arpádovu kriminálnu minulosť potvrdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies