Viacero vydavateľstiev dostalo podozrivé zásielky

NETKY.SK • 7 Január 2015, 19:50 • 2 min
Viacero vydavateľstiev dostalo podozrivé zásielky

MADRID - Príslušníci španielskej polície dnes preventívne zasahovali v sídlach viacerých mediálnych spoločností, ktorým boli doručené podozrivé zásielky.

slovakia

left justify in out

Jednu z nich dostal aj vydavateľ prestížneho denníka El País, napísala agentúra Reuters. 
     

Podozrivé zásielky dnes popoludní podľa vyhlásenia španielskej polície dostali aj vydavatelia zdarma distribuovaného denníka 20 Minutos, hospodárskeho denníka El Ecomnomista a internetových novín Libertad Digital. Ďalšie informácie o podozrivých zásielkach polícia neposkytla.
     

Do práce sa medzičasom už vrátili aj zamestnanci spoločnosti Prisa, vydávajúcej denník El País, ktorých evakuovali, keď neznáma osoba doručila do sídla spoločnosti podozrivý balíček. Ten však, ako sa neskôr ukázalo, neobsahoval nič nebezpečné.
     

Zásielky boli do španielskych vydavateľstiev doručené krátko po tom, ako maskovaní militanti vyzbrojení samopalmi a opakovacími brokovnicami zastrelili v parížskej redakcii francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo 12 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies