Viacero štátov zasiahlo mimoriadne chladné počasie

NETKY.SK • 2 Január 2018, 20:54 • 2 min
Viacero štátov zasiahlo mimoriadne chladné počasie

WASHINGTON - V meste Chicago v americkom štáte Illinois zaznamenali najchladnejší Nový rok od začiatku vedenia záznamov, keď teplota dosiahla len mínus 17 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v utorok agentúra AP s odvolaním sa na americkú Národnú meteorologickú službu (NWS). Mimoriadne chladné počasie pretrvávalo v oblasti Chicaga aj v utorok, keď sa v priebehu dňa pocitová teplota pohybovala od mínus 20 do mínus 37 stupňov Celzia.

 

Meteorológovia varujú pred omrzlinami a podchladením, pričom obyvateľom oblasti postihnutej chladným počasím odporúčajú teplo sa obliekať do viacerých vrstiev odevov a nezabúdať na čiapky a rukavice. Veľmi chladné počasie zavládlo aj v susednom štáte Iowa, kde v jednej zo štvrtí mesta Evansdale zamrzol v pondelok vodojem a jej obyvatelia zastali nejaký čas bez dodávok pitnej vody. Ortuť teplomeru tam klesla hlboko pod bod mrazu a dosiahla mínus 29 stupňov Celzia.

 

Starosta Evansdale Doug Faas uviedol, že dodávky vody sa podarilo obnoviť len vďaka tomu, že voda sa čerpá zo zásobníkov priamo do vodovodnej siete a nie cez vodojem, ktorý pravdepodobne upchal ľad. Podobne nízke teploty zavládli aj v štáte Indiana, keď na letisku v meste Lafayette namerali mínus 16 stupňov Celzia a podobné mrazy sa očakávajú aj v nadchádzajúcich dňoch.

 

Varovanie pred mimoriadne nízkymi teplotami vydala Národná meteorologická služba pre rozsiahlu oblasť od južného Texasu po Kanadu a od štátu Montana po Nové Anglicko. Mráz zasiahol aj juh Spojených štátov, keď ortuť teplomera klesla v meste Atlanta v štáte Georgia na mínus desať stupňov Celzia a v meste New Orleans v štáte Louisiana na mínus tri stupne Celzia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona