Viacero politikov v Čiernej Hore zadržali pre podozrenie z korupcie

NETKY.SK • 13 August 2015, 15:19 • 2 min
Viacero politikov v Čiernej Hore zadržali pre podozrenie z korupcie

BELEHRAD - Niekoľko vplyvných politikov v Čiernej Hore zadržala polícia pre podozrenie z rozsiahleho korupčného škandálu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na podgorický denník Vijesti.

 

Medzi zadržanými je aj Lazar Radenovič, starosta najväčšieho čiernohorského turistického letoviska Budva, a tiež tamojšia mestská správkyňa Milena Marovičová-Bogdanovičová. Úrady teraz politikov prešetrujú v súvislosti s manipuláciou so stavebnými povoleniami, pre ktorú krajina prišla o milióny eur.

Ďalšími v rade zadržaných sú aj bývalý starosta Budvy Rajko Kuljača, jeho námestník Dragan Marovič a tiež poradca čiernohorského premiéra Aleksandar Tičič a "niekoľko ďalších", uvádza denník Vijesti. Zadržaná Milena Marovičová-Bogdanovičová je zároveň dcérou bývalého čiernohorského prezidenta Svetozara Maroviča, Dragan Marovič je jeho bratom.

 

Štátny prokurátor by sa k celej veci mal vyjadriť na tlačovej konferencii v priebehu dnešného dňa, píše Vijesti.

 

Čierna hora sa nezávislým štátom stala v roku 2006, po referende o odtrhnutí sa od Srbska. Krajina sa uchádza o členstvo v Európskej únii, západní lídri však požadujú, aby sa čo najskôr vyrovnala práve s rozsiahlou korupciou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies