Viacero mostov na Zemplíne čaká v tomto roku kompletná rekonštrukcia

NETKY.SK • 22 Máj 2012, 23:44 • 2 min
 Viacero mostov na Zemplíne čaká v tomto roku kompletná rekonštrukcia

Viacero mostov na Zemplíne čaká v tomto roku kompletná rekonštrukcia - Doprava Rekonštrukciu viacerých mostov, ktorými prechádzajú cesty 1. triedy, realizuje v tomto období Slovenská správa ciest (SSC) na území Zemplína.

slovakia

left justify in out

img

Rekonštrukciu viacerých mostov, ktorými prechádzajú cesty 1. triedy,  realizuje v tomto období Slovenská správa ciest (SSC) na území Zemplína. Do konca tohto roku plánuje obnoviť mostné objekty vo Vranove nad Topľou, Michalovciach a Snine. 
      Ako TASR informovala hovorkyňa SSC Iveta Fedorová, prebiehajúca modernizácia mostného objektu, ktorý prechádza v meste Vranov nad Topľou ponad rieku Topľa, si vyžiada približne 525.000 eur.
      Spomínanú cestnú stavbu čaká kompletná rekonštrukcia, v rámci ktorej sa most zároveň postupne rozšíri. "V tejto súvislosti bude v jeho blízkosti vybudovaná nová lávka pre peších," vysvetlila Fedorová s tým, že aj keď je finalizácia projektu naplánovaná na máj 2013, stavebné práce ukončia zrejme ešte v tomto roku. 
      K ďalším mostným objektom, ktoré sú v súčasnosti rekonštruované na území Zemplína, patrí poškodený nadjazd v meste Michalovce. Náklady tejto investície vyčíslila Fedorová na vyše 2,14 milióna eur. Obnovu spomínaného nadjazdu, ako aj ciest v jeho blízkosti plánujú ukončiť ešte v tomto roku. 
      Stavebné práce zamerané na revitalizáciu poškodeného mosta, ktorý prechádza v Snine ponad rieku Cirocha, odštartujú podľa slov hovorkyne SSC pravdepodobne v júni tohto roka. "Momentálne na túto akciu prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby," podotkla s tým, že v rámci modernizácie tejto cestnej stavby dôjde postupne k rekonštrukcii jej spodnej a vrchnej časti, ako i výmene poškodených mostných nosníkov. 
      "Most v Snine by mohol byť pre motoristov následne sprejazdnený do konca tohto roka. Finančné náklady stavby budú známe až po ukončení procesu verejného obstarávania," uzavrela Fedorová.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona