Viacerí vodiči už majú nové tabuľky s EČV, ďalej sa míňajú aj zásoby starých

NETKY.SK • 31 Január 2023, 19:30 • 2 min
Viacerí vodiči už majú nové tabuľky s EČV, ďalej sa míňajú aj zásoby starých

Bratislava - Viacerí vodiči na Slovensku už majú nové typy tabuliek s evidenčným číslom vozidla a priebežne im na vyžiadanie prichádzajú ďalšie.

slovakia

left justify in out

Až do vyčerpania skladových zásob sa vydávajú aj tabuľky s pôvodným dizajnom. Prechodný stav by mal podľa odhadov potrvať do konca marca.  "Ak vlastník či prevádzkovateľ vozidla požiada o celoslovenskú tabuľku s evidenčným číslom s novým dizajnom, umožňujeme mu to. Nové tabuľky mu následne doručí kuriér. Viacerí vodiči na Slovensku už majú nové tabuľky a priebežne im na vyžiadanie prichádzajú ďalšie. Nové tabuľky budú doručené tiež každému, kto využije elektronické služby," priblížila hovorkyňa. Informácie, ako postupovať, nájdu občania v popisoch k elektronickým službám "Žiadosť o zmenu držby alebo vlastníctva vozidla" a "Žiadosť o výmenu TEČ". Od nového roka sa zaviedli celoslovenské evidenčné čísla vozidiel bez skratky okresu. Ruší sa tak aj dvojkrokový prepis vozidla. Kompletný prepis aj s vydaním nových dokladov bude možné urobiť na ktoromkoľvek dopravnom inšpektoráte, pričom v prípade potreby sa budú doklady aj tabuľky zasielať kuriérom. Zmenil sa aj dizajn tabuliek. Nové tabuľky sa vyrábajú v Banskej Bystrici v štátnej akciovej spoločnosti Automobilové opravovne MV SR. Rezort deklaruje, že za tabuľky bude platiť takmer o štvrtinu menej ako u externého dodávateľa. Za štyri roky by sa tak malo usporiť približne 4,8 milióna eur. Štát má, navyše, dosah na riadenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona