Viacerí ministri prišli na rokovanie na bicykli či elektromobile

NETKY.SK • 20 September 2017, 11:02 • 2 min
Viacerí ministri prišli na rokovanie na bicykli či elektromobile

BRATISLAVA – Do prebiehajúceho Európskeho týždňa mobility sa dnes zapojila aj vláda SR. Časť ministrov prišla na jej rokovanie alternatívnou dopravou. Daždivé počasie neodradilo šéfov rezortov vnútra, obrany, práce a hospodárstva. Tí využili bicykle, ale aj elektromobil. Štátni tajomníci ministerstiev zahraničia a životného prostredia sa postavili na kolobežky.

slovakia

left justify in out

Do Európskeho týždňa mobility sa vláda deklaratívnym spôsobom zapája od roku 2012. Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS) dnes nasadli na tandemové bicykle. Kaliňákovi ho zapožičali dobrovoľní hasiči z Bolerázu, Gajdošov bicykel mal zase maskáčovú vojenskú úpravu.

 

"Nemalo by to byť iba jeden deň v roku, vzhľadom na veľké množstvo pracovných povinností však využívam na presuny služobné motorové vozidlo," priznal Kaliňák.

 

Minister práce Ján Richter (Smer-SD) prišiel z ministerstva na elektrobicykli. "Je to príjemné, bodaj by to aj mobilizovalo ďalších, aby si takýto príklad, nielen v týždni mobility, ale aj celkom zobrali. Mňa to inšpirovalo," uviedol.

 

Minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) dnes sedel za volantom elektromobilu. "Nie je to pre počasie. Bolo by zvláštne, keby sme my ako ministerstvo hospodárstva, ktorí propagujeme elektromibilitu a zabezpečujeme aj podporu tým, ktorí majú záujem si kúpiť elektromobil, aby sme prišli nejakým iným spôsobom," ozrejmil.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies