Viacerí aktéri korupčnej aféry Rath a spol. sa odvolali voči trestom

NETKY.SK • 21 Október 2015, 07:06 • 2 min
Viacerí aktéri korupčnej aféry Rath a spol. sa odvolali voči trestom

PRAHA - Kateřina a Petr Kottovci, odsúdení Krajským súdom v Prahe v korupčnej afére Davida Ratha na 7,5 roka väzenia a prepadnutie majetku, sa voči verdiktu odvolali. Pre okruh Rádiožurnál Českého rozhlasu to v utorok potvrdil ich právny zástupca Tomáš Sokol.

slovakia

left justify in out

K podobnému kroku sa napokon odhodlala aj spolupracujúca obvinená, podnikateľka Ivana Salačová. Podľa slov jej advokáta Vojtěcha Veverku sa mandantke do odvolania priveľmi nechcelo, avšak spoločne s kolegom ju presvedčili o vhodnosti tohto kroku. Salačovú odsúdil Krajský súd na finančný trest milión českých korún a podmienečný trest - jej odvolanie súvisí s konštatovaním súdu, že poškodila finančné záujmy Európskej únie.


Proti päťročnému trestu väzenia sa hneď po vynesení rozsudku 7. apríla odvolal ďalší z obžalovaných, manažér stavebnej firmy Tomáš Mladý.


Štátny zástupca Petr Jirát bol podľa vlastných slov s trestami odňatia slobody spokojný, odvolal sa však v štyroch prípadoch, a to predovšetkým voči vedľajším trestom.

 

Kateřina Pancová, neskôr Kottová, a Petr Kott boli považovaní za hlavných aktérov korupčnej aféry okolo bývalého stredočeského hajtmana Davida Ratha.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies