Viaceré slovenské cesty sú pre sneh, popadané stromy a káble uzatvorené

NETKY.SK • 1 Február 2015, 12:40 • 2 min
Viaceré slovenské cesty sú pre sneh, popadané stromy a káble uzatvorené

BRATISLAVA - Sneh ešte stále komplikuje situáciu na slovenských cestách, vodiči cez niektoré prejdú len s reťazami. V okresoch Žilina, Bytča, Rajec, Spišská Nová Ves, Rožňava a Moldava nad Bodvou je vyhlásený prvý stupeň kalamitnej situácie.

slovakia

left justify in out

Viacero horských priechodov je neprejazdných, pre popadané stromy a káble sú mnohé cesty uzatvorené. Zmiešaný sneh a dažďové zrážky môžu pri bode mrazu vytvoriť na vozovke poľadovicu, upozorňuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe www.zjazdnost.sk.
      

Horský priechod Súľová je uzatvorený pre nákladnú dopravu, cez Vernár neprejdú nákladné autá. Horský priechod Zbojská a Dobšiná sú uzatvorené pre vozidlá nad 3,5 tony, horský priechod Donovaly, Veľké Pole a Šútovce sú neprejazdné pre vozidlá nad desať metrov. Soroška je pre vozidlá nad 3,5 tony prejazdná so snehovými reťazami, s tými prejdú vozidlá nad desať metrov aj cez horský priechod Homôlka.
      

Pre všetku dopravu sú neprejazdné cesty II/526 sedlo Hrádok - Štítnik, II/533 Gemerská Poloma - sedlo Súľová a II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie. Cesta III/018147 Štrba - Liptovská Teplička je uzatvorená z dôvodu silného nárazového vetra a tvorby snehových závejov. Pre popadané elektrické káble a konáre je až do odvolania uzavretá cesta III/06517 od konca obce Vyhne po Červenú Studňu. Cesta III/06526 Lehôtka pod Brehmi - Podhorie je uzatvorená až do odvolania pre popadané stromy na ceste. Cesta III/05086 Hronská Dúbrava - Železná Breznica je pre popadané stromy neprejazdná pre motorové vozidlá, odklon dopravy tam riadi dopravná polícia. Pre tie je neprejazdná aj Cesta III/06712 Rejdová (okres Rožňava).
      

Cesta I/64 na úseku Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo je uzatvorená pre vozidlá nad 10 metrov. Cesty I/59 v úseku Korytnica- Ružomberok, I/67 na úseku Rožňava - Henckovce, I/67 odbočka na Dedinky - Ostrá Skala sú pre vozidlá nad 3,5 tony prejazdné len so snehovými reťazami. Cesty II/526 Štítnik - Rožňava, II/535 odbočka na Dobšinú - Palcmanskú Mašu, II/584 úsek Srdiečko - Bystrá, II/587 Henckovce - odbočka na Petrovo - Pašková sú pre vozidlá nad 3,5 tony prejazdné len so snehovými reťazami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies