Viaceré platobné karty už majú aj cestovné poistenie

NETKY.SK • 19 Apríl 2012, 11:16 • 2 min
Viaceré platobné karty už majú aj cestovné poistenie

Viaceré platobné karty už majú aj cestovné poistenie - Radíme Blíži sa letné obdobie a s tým aj čas dovoleniek. Nie vždy však toto obdobie oddychu a relaxu prejde bez problémov, či už zdravotných alebo rôznych udalostí ako strata batožiny, omeškaný let a

slovakia

left justify in out

img

Blíži sa letné obdobie a s tým aj čas dovoleniek. Nie vždy však toto obdobie oddychu a relaxu prejde bez problémov, či už zdravotných alebo rôznych udalostí ako strata batožiny, omeškaný let a podobne. Hoci cestovné poistenie nezabráni takýmto nepríjemným situáciám, môže ho však do značnej miery eliminovať.
      Slovenské banky v snahe čo najviac skvalitňovať služby svojim klientom už ponúkajú platobné karty, v ktorých je obsiahnuté aj cestovné poistenie. Výhody sú jednoznačné. Pri náhlom ochorení, úraze, dopravnej nehode v zahraničí, pri nákladnom ošetrení a hospitalizácii v zahraničí, resp. prevoze domov sa platby uhrádzajú vo väčšine prípadov na mieste ošetrenia. S kartou je to inak a jej majiteľ môže využiť asistenčné služby. Slovenský zdravotnícky systém prepláca ošetrenie len do výšky základného liečenia ochorenia alebo zranenia (náklady navyše nie sú preplácané – hradí pacient alebo cestovné poistenie).
      Ako postupovať, radí Marcela Kráľová z VÚB banky: "Čo je dôležité a čo mi klientom vždy hovoríme, je aj to, čo treba vlastne robiť, keď sa stane práve taká nepríjemná udalosť v zahraničí. Klientom vždy komunikujeme číslo na asistenčnú službu, ktorá je samozrejme dostupná v slovenskom jazyku a tým pádom ľudia tam môžu nahlásiť v podstate všetko, čo sa stalo. Štandardne od klienta je požadovaných minimum informácií. To znamená, že sa nemusí nejako veľmi preukazovať. Väčšinou je v tých krízových situáciách, keď sa niečo stalo, potrebuje to rýchlo riešiť. Čiže od klienta sa v podstate vyžaduje nahlásiť jeho meno, akú má kartu a klient už rovno nahlási, čo sa stalo a priamo na tej linke už mu poradia, čo ďalej robiť. To znamená, že klient sa nemusí potom báť, že na niečo zabudne, zabudne si vypýtať nejaký doklad a potom mu to bude chýbať."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona