Viaceré oblasti Slovenska zasiahne dážď, výstraha platí až do piatka

NETKY.SK • 21 November 2019, 5:0 • 2 min
Viaceré oblasti Slovenska zasiahne dážď, výstraha platí až do piatka

BRATISLAVA - Daždivé počasie zasiahne podľa meteorológov viaceré regióny Slovenska. Pre okresy na Liptove, Horehroní a Gemeri vydali výstrahu prvého stupňa, ktorá platí až do piatkového (22. 11.) rána. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Detva, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota v Banskobystrickom kraji, Rožňava v Košickom kraji, Liptovský Mikuláš a Ružomberok v Žilinskom kraji a Poprad v Prešovskom kraji od stredy 19.00 h až do piatka 7.00 h.

 

Predpokladaný úhrn zrážok je podľa SHMÚ 50 až 65 milimetrov. V danej ročnej dobe a oblasti je takáto intenzita zrážok bežná, no môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

 

img

 

Vo štvrtok (21. 11.) od 9.00 h do 19.00 h upozorňujú odborníci aj pred vetrom na horách. V oblastiach nad 1700 metrov môže miestami dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 30 až 37 metrov za sekundu. Výstraha sa týka okresov Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona