Viac než 30-tisíc Nigérijčanov ušlo pred útokmi do Kamerunu

NETKY.SK • 29 Január 2019, 16:17 • 2 min
Viac než 30-tisíc Nigérijčanov ušlo pred útokmi do Kamerunu

DAKAR - Viac než 30-tisíc Nigérijčanov ušlo cez víkend z pohraničného mesta Rann do Kamerunu. Dôvodom sú pokračujúce útoky militantov zo skupiny Boko Haram, informoval v utorok Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

slovakia

left justify in out

Hovorca úradu Babar Baloch povedal, že ďalšie tisíce ľudí ušli z dôvodu násilia na severovýchode Nigérie aj do susedného Čadu.

Nigérijčania začali utekať do Kamerunu, keď islamskí fanatici 14. januára napadli a ovládli mesto Rann v štáte Borno. Rastúce násilie v štáte Borno prinútilo už 80-tisíc civilistov vyhľadať útočisko v preplnených táboroch či mestách v centrálnej časti Nigérie.

 

 

Násilie podľa OSN stále neustupuje a humanitárni pracovníci sa z tohto dôvodu museli z niektorých oblastí stiahnuť. OSN vyzvala štáty v regióne, aby nechali svoje hranice pre utečencov otvorené.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona