Viac než dva milióny ľudí sú postihnuté povodňami na východe Číny

NETKY.SK • 20 Jún 2011, 08:24 • 2 min
Viac než dva milióny ľudí sú postihnuté povodňami na východe Číny

Viac než dva milióny ľudí sú postihnuté povodňami na východe Číny

slovakia

left justify in out

img

Viac než dva milióny ľudí boli vysídlené alebo iným spôsobom postihnuté v dôsledku povodní vo východočínskej provincii Če-ťiang, ktoré tiež zapríčiňujú zvyšovanie cien potravín. Informovali o tom dnes čínske štátne médiá.
      Po výdatných dažďoch sú pod vodou rozľahlé časti relatívne bohatej provincie. Zaplavených je 171.000 hektárov poľnohospodárskej pôdy, uviedla tlačová agentúra Sinchua.
      Prevádzku muselo zastaviť takmer 1000 podnikov. Záplavy zasiahli do života 2,6 milióna ľudí. Priame škody sa odhadujú na takmer päť miliárd jüanov (540 miliónov eur).
      Povodne na východe a juhu Číny si tento mesiac vyžiadali viac než 170 obetí na životoch alebo nezvestných. Cesty a železnice boli zablokované, ale humanitárnu pomoc sa darí dovážať a meteorológovia predpokladajú na pondelok vyjasnenie oblohy.
      Podľa poľnohospodárov citovaných agentúrou Sinchua sú súčasné záplavy najhoršími za posledných 20 rokov. Spôsobili zníženie produkcie zeleniny o 20 percent a majú za následok aj nedostatok ovocia a obilia. Ceny zeleniny stúpli o 40 percent.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona