Viac ako tri desiatky zranených a značné škody po prudkej búrke v Debrecíne

NETKY.SK • 13 Júl 2011, 11:16 • 2 min
Viac ako tri desiatky zranených a značné škody po prudkej búrke v Debrecíne

Viac ako tri desiatky zranených a značné škody po prudkej búrke v Debrecíne

slovakia

left justify in out

img

Dôsledky prudkej búrky, ktorá v nočných hodinách zasiahla maďarskú župu Hajdú-Bihar, vrátane jej metropoly, druhého najväčšieho mesta krajiny Debrecínu, sa pomaly darí odstraňovať.
      Ako informovala maďarská tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na hovorkyňu jednej z distribučných spoločností, dnes popoludní sa podarilo obnoviť zásobovanie elektrickou energiou vo všetkých domácnostiach regiónu. Na dlhší alebo kratší čas boli v dôsledku búrkou postihnutej energetickej siete prerušené dodávky elektrickej energie do asi 30.000 domácností v oblasti.
      V Debrecíne sa naďalej intenzívne pokračuje na obnovení poškodeného trolejového vedenia, v dôsledku ktorého je prerušená trolejbusová doprava v meste.
      Pri búrke došlo aj k ťažkým zraneniam osôb v Debrecíne a okolí.
      Šesťdesiatnika-bezdomovca, ktorý pri víchrici po náraze utrpel fraktúru panvy, operovali ešte v noci. Dve ženy, ktoré utrpeli zranenia stehenných kostí, sa podrobili chirurgickým zákrokom dnes. Ľahšie zranenia utrpeli podľa dnešných informácií nemocničných zdrojov viac ako tri desiatky ľudí.
      Hasiči zasahovali od nočných hodín až do dnešného poludnia na asi 170 miestach regiónu, najčastejšie odstraňovali vyvrátené stromy z komunikácií, verejných priestranstiev a odčerpávali vodu zo zatopených pivníc.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies