Viac ako štyri roky nemá prácu 71,7-tisíc nezamestnaných

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 09:40 • 2 min
Viac ako štyri roky nemá prácu 71,7-tisíc nezamestnaných

BRATISLAVA - Ku koncu prvého polroka tohto roka bolo bez práce viac ako štyri roky 71,7 tisíc uchádzačov o zamestnanie. Išlo o 17 % z celkového počtu nezamestnaných evidovaných na úradoch práce.

slovakia

left justify in out

Vyše polovica z nezamestnaných, ktorí nemajú prácu už viac ako štyri roky, je z Prešovského a Košického kraja. Počet dlhodobo nezamestnaných, ktorí sú v evidencii úradov práce viac ako jeden rok, dosiahol 215,6 tisíc. Ich podiel na celkovom počte nezamestnaných dosiahol 51,6 %. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčšie problémy s dlhodobo nezamestnanými ľuďmi majú úrady práce v Rimavskej Sobote, v Revúcej a v Rožňave. V týchto regiónoch tvorí podiel ľudí, ktorí sú bez práce viac ako 48 mesiacov, na celkovom počte evidovaných nezamestnaných viac ako 30 %. Úrad práce v Rimavskej Sobote evidoval ku koncu júna 14,7 tis. uchádzačov o zamestnanie, pričom takmer 6 tisíc z týchto osôb bolo bez práce viac ako štyri roky. V revúckom regióne bolo ku koncu minulého mesiaca bez zamestnania viac ako štyri roky 2,6 tis. ľudí z celkového počtu 7,1 tis. nezamestnaných. V prípade úradu práce v Rožňave ide o 2,9 tis. osôb bez zamestnania viac ako štyri roky z celkového počtu 9,3 tis. evidovaných nezamestnaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona