Viac ako polovica detí na Slovensku nemá životné poistenie

NETKY.SK • 22 August 2017, 15:02 • 2 min
Viac ako polovica detí na Slovensku nemá životné poistenie

BRATISLAVA - Až 51 % detí na Slovensku nemá uzatvorenú žiadnu formu detského životného poistenia. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu, ktorý pre Komunálnu poisťovňu realizovala spoločnosť PRO Business Solutions.

slovakia

left justify in out

Väčšina opýtaných pritom od detského poistenia očakáva vyplatenie odškodného v prípade úrazu, finančnú kompenzáciu za pobyt dieťaťa v nemocnici, trvalých následkov po úraze či kritických chorôb. Uviedli to dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi predstavitelia Komunálnej poisťovne.

 

Podľa prieskumu rodičia, ktorí svojmu dieťaťu uzavreli životné poistenie, tak urobili najčastejšie hneď po narodení, resp. do prvého roku života, alebo pri nástupe do školy.

 

Z výsledkov prieskumu ďalej vyplynulo, že viac ako polovica respondentov (54 %), ktorí doposiaľ svojim deťom detské životné poistenie neuzavreli, o jeho uzavretí uvažuje. Štvrtina z nich poistenie dieťaťu neuzavrela preto, že nemá dostatok peňazí. Až šestina týchto rodičov o poistení dieťaťa vôbec doteraz nerozmýšľala, 13 % rodičov uviedlo, že nemá dostatok informácií a 7 % že im nikto doteraz detské poistenie neponúkol.

 

Približne tri štvrtiny rodičov, ktorí svojim deťom uzatvorili životné poistenie, majú sami uzatvorenú životnú poistku. "Zaujímavé zistenie prieskumu je, že priemerná ročná suma platená za detské životné poistenie je 183 eur. To znamená, že už 0,50 eur na deň dokáže dieťa zabezpečiť v rôznych životných situáciách," zdôraznila Blanka Hatalová, členka predstavenstva Komunálnej poisťovne. Deťom sa totiž nevyhýbajú ľahšie zranenia, ale ani vážnejšie úrazy či kritické choroby, ktorých liečenie môže výrazne zasiahnuť domáci rozpočet, najmä ak dieťa potrebuje dlhšiu domácu starostlivosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies