Viac ako 90 % mladých a dospelých Slovákov využíva bankové služby

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 15:44 • 2 min
Viac ako 90 % mladých a dospelých Slovákov využíva bankové služby

BRATISLAVA - Využívanie bankových služieb je už pre Slovákov samozrejmosťou. Podľa prieskumu spoločnosti GfK totiž v minulom roku využívalo niektorú zo služieb komerčných bánk až 93 % obyvateľstva vo veku od 15 do 79 rokov.

slovakia

left justify in out

Vyše tretina populácie v tejto vekovej skupine je pritom klientom Slovenskej sporiteľne, druhou najväčšou bankou, čo sa týka počtu klientov, bola VÚB banka s podielom 24 %. Do prvej päťky sa podľa prieskumu dostali aj Tatra banka s podielom 15 %, Poštová banka s podielom 14 % a ČSOB s podielom 10 %. 

Z prieskumu GfK ďalej vyplýva, že postupne rastie aj podiel mladých klientov vo veku od 15 do 18 rokov, ktorý stále zostáva najnižší. V minulom roku však už približne 60 % obyvateľov v tejto skupine bolo klientmi niektorej z bánk. Celkovo pritom klienti bánk využívajú najmä bežný účet, a to až 90 % z nich.

 

Platobné karty využíva viac ako 70 % klientov a služby elektronického bankovníctva používa vyše 60 % zákazníkov. Z ostatných finančných produktov 37 % klientov má nejakú formu bankového úveru alebo pôžičky a takmer polovica ľudí má sporiace produkty od nejakej banky.

Prieskum spoločnosti GfK s názvom Retail banking FMDS sa uskutočnil v roku 2016 online dopytovaním na populácii Slovenska vo veku 15 až 79 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies