Viac ako 80 % vodičov v mestách zápasí s nedostatkom parkovacích miest

NETKY.SK • 11 December 2015, 11:46 • 2 min
Viac ako 80 % vodičov v mestách zápasí s nedostatkom parkovacích miest

BRATISLAVA - Až 80 % všetkých vodičov čelí problému s nedostatkom parkovacích miest. Napriek tomu až polovica vodičov na celom svete nechce prejsť od zaparkovaného auta do konečného cieľa viac ako 100 metrov.

slovakia

left justify in out

Najmenšiu ochotu preukazujú Nemci, ktorí by až v 90 % neboli ochotní prejsť viac ako 500 metrov. Ukázal to októbrový prieskum spoločnosti Sygic.

 

Parkovanie sa stáva reálnym problémom vo všetkých väčších mestách. Prieskum ukázal, že 56 % vodičov zaparkuje do piatich minút, no až 18 % trávi v aute hľadaním parkovania v priemere 15 až 30 minút denne.

 

Medzi ďalšie zistenia spoločnosti patrí, že až 48 % vodičov uprednostňuje parkovanie zadarmo, ale sú ochotní zaplatiť, ak to ušetrí ich čas. Až 30 % vodičov uviedlo, že vyhľadáva parkovanie zadarmo aj napriek času strávenom hľadaním parkovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies