Viac ako 50 miliónov Moslimov podporuje teroristov, ktorí zabíjajú na obranu Islamu

NETKY.SK • 14 Február 2017, 10:43 • 2 min
Viac ako 50 miliónov Moslimov podporuje teroristov, ktorí zabíjajú na obranu Islamu

LONDÝN – Expert na migráciu varuje, že viac ako 50 miliónov Moslimov je ochotných akceptovať násilie a podporuje teroristov, ktorý vraždia, aby obránili Islam.

slovakia

left justify in out

Professor Ruud Koopmans z Holandska varoval EÚ v pondelok, aby zablokovala vstup každého utečenca, ktorého identita nemôže byť potvrdená. Informoval britský Daily Mail.

 

Koopmans tvrdí, že z jednej miliardy Moslimov vo svete je „polovica z nich naviazaných na veľmi konzervatívny Islam, ktorý nepripisuje žiadnu hodnotu k právam, žien, homosexuálov a ľudí inej viery“.

 

V rozhovore pre nemeckú televíziu povedal, že z tých 500 miliónov konzervatívnych Moslimov je najmenej – a pravdepodobne asi viac – ako 50 miliónov ochotných podporiť násilie.

 

img

 

Koopmans, ktorý je profesorom sociológie a výskumu migrácie na Humboldtovej Univerzity v Berlíne a riaditeľom výskumu integrácie na WZB Berlínskom sociálnom vedeckom centre, zdôraznil, že nie každý je však ochotný uchýliť sa k násiliu. Ale dodal: „Podporujú radikálov, povzbudzujú ich a poskytujú im útočisko, alebo jednoducho držia jazyk za zubami, keď vidia radikálov.“

 

Tvrdí však, že svoj odhad o 50 miliónov moslimských podporovateľov násilia považuje za veľmi zdržanlivé vyjadrenie. Citoval nemecké štúdie, v ktorých sa píše, že až osem percent nemeckých moslimov súhlasí s použitím násilia proti „neveriacim“, zatiaľ čo v Holandsku až 11 percent Moslimov súhlasí s nasledujúcim tvrdením: „Sú situácie, v ktorých je pre mňa akceptovateľné z perspektívy mojej viery, že použijem násilie.“ V niektorých islamských krajín, 14% miestnych Moslimom si myslí, že samovražedné útoky proti nevinným sú „niekedy“ alebo „častokrát“ oprávnené na obranu Islamu, povedal Koopmans, pričom citoval štúdiu z amerického výskumného centra Paw.

 

„Som veľmi konzervatívny s mojím odhadol o 50 miliónoch násilných Moslimoch,“ dodal profesor Koopmans.

 

„Nie je nič zlé na iných kultúrach, pokiaľ hľadajú spojenie s väčšinou spoločnosti a v skutočnosti obohatia naše krajiny. Ale tie, ktoré šíria stredoveké myšlienky, ktoré sú nanešťastie rozšírené v islamských krajinách, nesmú byť tolerované,“ dodáva Koopmans.

 

Tvrdí, že EÚ musí umiestňovať utečencov do tranzitných zón, dokým nebude ich identita potvrdená. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies