Viac ako 48-tisíc piatakov dnes čaká Testovanie 5

NETKY.SK • 25 November 2015, 07:53 • 2 min
Viac ako 48-tisíc piatakov dnes čaká Testovanie 5

BRATISLAVA – Žiakov piateho ročníka základných škôl čaká monitor. Celkovo 48.735 školákov bude dnes v rámci

slovakia

left justify in out

Testovania 5 písať testy z matematiky a slovenského, respektíve maďarského jazyka. Žiaci budú robiť najprv test z matematiky, na ktorý budú mať 60 minú. Vypĺňať budú 30 úloh. Príkladov s krátkou číselnou odpoveďou bude 20. Pri ďalších desiatich úlohách budú mať žiaci na výber z možností A, B, C, D. Na vypĺňanie testov z vyučovacieho jazyka budú mať žiaci tiež 60 minút. Aj v tomto prípade ich čaká 30 otázok, 20 z nich bude s možnosťou výberu odpovede. Pri ďalších desiatich úlohách bude treba napísať krátku odpoveď.

 

Jedným z cieľov testovania je získať objektívne informácie o výkone žiakov pri vstupe na druhý stupeň základnej školy. Ako informovalo ministerstvo školstva, do testovania sa prihlásilo celkovo 1476 škôl. Časť piatakov bude aj tentoraz vypĺňať test elektronicky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona