Viac ako 40% ľudí otvára poštu hneď a pozorne si ju prečíta

NETKY.SK • 26 November 2013, 14:03 • 2 min
Viac ako 40% ľudí otvára poštu hneď a pozorne si ju prečíta

BRATISLAVA - Klasické poštové zásielky, ako napríklad faktúry, výpisy alebo ponuky od rôznych inštitúcií ako sú banky či poisťovne, dostáva väčšina slovenských domácností - 93 percent.

slovakia

left justify in out

Žiaden z listov nesmeruje hneď do koša. Viac ako 40 percent ľudí, ktorí dostanú listovú zásielku na svoje meno, ju otvoria hneď po doručení a dôkladne si ju prečítajú. V skupine ľudí vo veku 50 až 65 rokov tak robí polovica. Vyplýva to z prieskumu agentúry TNS Slovakia, ktorý na reprezentatívnej vzorke Slovákov robila prostredníctvom internetu - online otázok.

Iba zbežne si list prezrie hneď po doručení 35 percent ľudí. Ďalších 13 percent Slovákov si zásielku otvorí a prezrie až po tom, ako si vybaví bežné záležitosti, teda po tom, čo si napríklad po príchode z práce vybalia nákup či navečerajú sa. Zásielku odloží na neskôr, keď si nájde voľnú chvíľku alebo v najbližších dňoch, šesť percent adresátov a jedno percento ľudí poštu odkladá a otvára, keď sa im nahromadí viacero zásielok. 

Položky na doručených výpisoch si skontroluje 87 percent domácností. Pri Slovákoch vo veku 50 - 65 rokov tak robí 94 percent adresátov. V 12 percentách prípadov tak urobia iba v prípade, keď sa vyskytne nejaký problém. V Bratislavskom kraji kontroluje výpisy výlučne v prípade potreby 23 percent domácností, naopak, v Košickom iba 4 percentá, čiže prevažná väčšina ľudí výpisy kontroluje. Zostávajúce jedno percento výpisy nekontroluje vôbec. 

Prieskum robila agentúra TNS Slovakia na reprezentatívnej vzorke 500 respondentov vo veku od 15 do 65 rokov v októbri 2013. Vzorka bola pre Slovensko reprezentatívna z hľadiska veku, vzdelania, veľkosti miesta bydliska a kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies