Viac ako 35-tisíc učiteľov je už zaočkovaných proti COVID-19, otvorí sa viac škôl?

NETKY.SK • 23 Február 2021, 18:14 • 2 min
Viac ako 35-tisíc učiteľov je už zaočkovaných proti COVID-19, otvorí sa viac škôl?

BRATISLAVA - Proti ochoreniu COVID-19 je zaočkovaných 35 526 učiteľov. Informoval o tom minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) vo svojom profile na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Skonkretizoval, že z predbežných údajov Národného centra zdravotníckych informácií vyplýva, že od minulej soboty 20. februára sa podarilo zaočkovať viac ako 26-tisíc učiteľov do 55 rokov a takmer 9 500 učiteľov nad 56 rokov.

 

Učitelia sa v prípade otázok o očkovaní môžu obrátiť na svojho riaditeľa, ktorý je o očkovaní informovaný.

 

img


Gröhling uviedol, že očkovanie v regionálnom školstve naďalej pokračuje. To by sa postupne malo rozšíriť aj o ďalšie skupiny, akými sú odborní a nepedagogickí zamestnanci, pracovníci základných umeleckých škôl či centier voľného času. 

 

"Vakcín nie je dostatok, a preto nie je možné zaočkovať všetkých naraz a okamžite. Preto je určená postupnosť a po etapách sa očkujú ďalšie skupiny zamestnancov," napísal minister.

 

 

Dodal, že chcú otvoriť diskusiu aj o ďalšej línií očkovania, a to konkrétne o očkovaní zamestnancov vysokých škôl. Dôvodom je, že niektorí študenti vybraných študijných odborov, akými sú všeobecné lekárstvo, ošetrovateľstvo, urgentná starostlivosť a pôrodná asistencia sa môžu vrátiť k prezenčnému vyučovaniu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies