Viac ako 230 športovcov na Slovensku si rozdelí 237-tisíc eur

NETKY.SK • 26 Február 2014, 11:22 • 2 min
Viac ako 230 športovcov na Slovensku si rozdelí 237-tisíc eur

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva aj tento rok ocení športovcov, ktorí vlani Slovensko reprezentovali na európskych i svetových podujatiach. Dohromady 235 športovcom a trom družstvám rezort rozdelí približne 237-tisíc eur. Finančné odmeny športovcom v stredu schválila vláda SR.

slovakia

left justify in out

 Ocenenie získajú jednotlivci a družstvá, ktorí sa v roku 2013 umiestnili na 1. až 3. mieste na majstrovstvách sveta, majstrovstvách Európy, Európskom olympijskom festivale mládeže, svetovej univerziáde a deaflympijských hrách, a tiež športovci, ktorí dosiahli mimoriadne športové výkony.


Ocenenie si odnesú napríklad tenistky Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková, cyklisti Peter Velits a Peter Sagan či slalomárka Veronika Velez-Zuzulová. Odmena čaká aj na hokejbalové ženské a mužské družstvo či strelkyne Danku Bartekovú a Zuzanu Štefečekovú a zjazdového lyžiara Adama Žampu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona