Viac ako 150 miliónov detí postihla z dôvodu pandémie chudoba

NETKY.SK • 17 September 2020, 7:9 • 2 min
Viac ako 150 miliónov detí postihla z dôvodu pandémie chudoba

NEW YORK - Pandémia koronavírusu SARS-CoV-2 a súvisiace obmedzenia v oblasti pohybu osôb uvrhli na svete do chudoby ďalších 150 miliónov detí.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo štvrtok zverejnenej analýzy Detského fondu OSN (UNICEF) a neziskovej organizácie Save the Children (Zachráňme deti), o ktorej informovala agentúra AFP.

 

Počet detí v núdzi v krajinách s nízkymi a strednými príjmami sa od začiatku pandémie zvýšil o 15 percent. Celkovo je na svete okolo 1,2 miliardy takýchto detí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UNICEF (@unicef),

 

Správa UNICEF-u a Save the Children uvádza, že najchudobnejšie deti na svete sa stávajú ešte chudobnejšími a situácia sa v najbližších mesiacoch pravdepodobne ešte zhorší.

 

Obe organizácie vyzvali vlády, aby urýchlene rozvinuli systémy sociálneho zabezpečenia a zlepšili prístup k zdravotnej starostlivosti a dištančnému vzdelávaniu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa savethechildren (@savethechildren),

 

U detí, ktorým chýba vzdelanie, je podľa Inger Ashingovej zo Save the Children väčšia pravdepodobnosť výskytu nútených prác, predčasných manželstiev i chudoby.

 

Analýza UNICEF-u a Save the Children vyhodnocovala údaje z viac ako 70 krajín a do úvahy brala to, či majú deti znemožnený prístup k vzdelaniu, liekom, bývaniu, potrave, hygiene a pitnej vode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona