Viac ako 150 ľudí protestovalo proti vojne v Gaze

NETKY.SK • 10 August 2014, 09:22 • 2 min
Viac ako 150 ľudí protestovalo proti vojne v Gaze

TEL AVIV - Viac než 150 Izraelčanov sa zišlo v sobotu v Tel Avive, aby protestovali proti ďalšej fáze vojny v pásme Gazy. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Demonštranti tak nerešpektovali policajný zákaz zhromažďovania, ktorý bol vydaný na základe vojenských obmedzení vzťahujúcich sa na verejné zhromaždenia v mestách, ktoré sú v dosahu raketovej paľby z palestínskeho pásma Gazy. Hovorca izraelskej polície Micky Rosenfeld informoval, že polícia nezadržala za porušenie zákazu žiadneho účastníka protestu.
      

Protestujúci sa v podobnom, pomerne malom počte zišli aj na podobné demonštrácie, ktoré sa v Izraeli konajú každý týždeň, odkedy Izrael spustil 8. júla ofenzívu proti militantom z palestínskeho hnutia Hamas.
      

Súčasne s protestom proti vojne sa konal malý protiprotest, na ktorom vyše 20 ľudí prišlo naopak vyjadriť svoju podporu izraelskej vojenskej ofenzíve. Medzi oboma tábormi k žiadnym stretom nedošlo.
      

Na Izrael bolo počas uplynulého mesiaca vypálených už viac než 3000 rakiet, z toho niekoľko aj na Tel Aviv. Podľa palestínskych zdrojov zahynulo od 8. júla už vyše 1890 Palestínčanov, prevažne civilistov. Izrael udáva na svojej strane 67 mŕtvych vrátane troch civilistov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona