V trnavskej Bazilike sa predstaví viac ako 100 operných talentov z rôznych kútov sveta

NETKY.SK • 21 Máj 2017, 15:10 • 2 min
V trnavskej Bazilike sa predstaví viac ako 100 operných talentov z rôznych kútov sveta

TRNAVA - Viac ako 100 mladých operných spevákov do 35 rokov z 18 krajín sveta sa prihlásilo na 22. ročník Medzinárodnej speváckej súťaže Mikuláša Schneidera-Trnavského, ktorá sa začína dnes v trnavskej Bazilike sv. Mikuláša.

slovakia

left justify in out

Súťaž takmer 40 rokov poskytovala odrazový mostík mladým slovenským a od roku 1994 i zahraničným spevákom. "Táto dlhoročná tradícia a pýcha slovenského hudobného školstva však bola prerušená, a od roku 2010 sme márne čakali, kedy opäť v trnavskom divadle zaznejú krásne hlasy nastupujúcej speváckej generácie. Podarilo sa nemožné a my s radosťou môžeme konštatovať, že po sedemročnej prestávke pokračujeme v prerušenej tradícii. Trnava opäť otvorí náruč mladým adeptom vokálneho umenia, a tí sa zaiste budú snažiť vydať zo seba to najlepšie. Napokon opodstatnenie 22. ročníka Medzinárodnej súťaže Mikuláša Schneidera-Trnavského už dnes potvrdzuje i počet prihlásených záujemcov,“ povedala predsedníčka poroty Eva Blahová.

 

"Sme radi, že sa po sedemročnej odmlke súťaž vracia do Trnavy a že sa ju podarilo obnoviť. Je to jedinečná súťaž v zmysle možností, ktoré po nej jej absolventi môžu využiť v praxi. Jednou z výhod súťaže je totiž fakt, že jednotliví riaditelia divadiel a rôznych umeleckých súborov si týchto ľudí angažujú," povedal hovorca mesta Trnava Pavol Tomašovič.

 

Jedným z cieľov súťaže je propagácia vokálnej tvorby s akcentom na dielo trnavského rodáka, vyhľadávanie mladých talentovaných interpretov koncertného vokálneho umenia, podpora ich umeleckého rastu a vyslanie mladých talentov na ďalšie medzinárodné spevácke súťaže. Súťaž od tohto roku zastrešuje Hudobné centrum v Bratislave v spolupráci s mestom Trnava a Trnavským samosprávnym krajom. Súťaž potrvá do 27. mája.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies