Viac ako 1,2 milióna ľudí v Južnom Sudáne je len krok od hladomoru

NETKY.SK • 8 December 2017, 08:08 • 2 min
Viac ako 1,2 milióna ľudí v Južnom Sudáne je len krok od hladomoru

NEW YORK - Viac ako 1,2 milióna ľudí v Južnom Sudáne je len krok od hladomoru, čo je dvakrát viac, ako tomu bolo v tomto období vlani.

slovakia

left justify in out

Začiatkom roka 2018 bude polovica tamojšej populácie závislá v oblasti potravy od humanitárnej pomoci.

Veliteľ mierovej misie OSN Jean-Pierre Lacroix vyhlásil, že bezpečnostná situácia v krajine je zúfalá a varoval pred nárastom násilia počas obdobia sucha. Podľa neho nepokoje v krajine sprevádzajú rabovanie, podpaľovanie domov, zabíjanie civilistov, svojvoľné zatýkanie a sexuálne násilie, pričom vo väčšine prípadov za tým stoja organizované skupiny. Bezpečnostnú radu OSN vyzval k tomu, aby vynaložila väčšie úsilie v pomoci zastaviť násilie v Južnom Sudáne.

Jean-Pierre Lacroix takisto dúfa, že fórum Medzivládneho úradu pre rozvoj (IGAD), ktoré sa začne tento mesiac, nebude len jednorázovou akciou, ale trvalým procesom podporujúcim ukončenie nepriaznivej situácie v krajine.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies