VIA IURIS za 24 hodín vyzbierala vyše 25-tisíc hlasov za zrušenie Mečiarových amnestií

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 13:50 • 2 min
VIA IURIS za 24 hodín vyzbierala vyše 25-tisíc hlasov za zrušenie Mečiarových amnestií

BRATISLAVA - Internetovú podpisovú akciu VIA IURIS na podporu zrušenia Mečiarových amnestií podporilo za prvých 24 hodín vyše 25 280 ľudí.

slovakia

left justify in out

Využili tak možnosť apelovať na poslancov NR SR prostredníctvom špeciálnej webovej stránky www.somza.to. Ako agentúru SITA informoval Juraj Rizman z oddelenia kampaní a komunikácie VIA IURIS, online podpisová akcia pokračuje do začiatku marcovej schôdze parlamentu, ktorá sa začne 21. marca.  

„Po skupine bývalých ústavných sudcov, významných osobností slovenského práva a advokácie, ako aj po skupine vyše 250 osobností kultúrneho a spoločenského života majú už aj občania SR nástroj, prostredníctvom ktorého môžu apelovať na poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, aby prijali ústavný zákon na zrušenie amnestií udelených bývalým predsedom vlády Vladimírom Mečiarom. Sme veľmi radi, že len počas prvého dňa využili túto možnosť tisícky ľudí. Chceme poslancom vyslať jasný signál, že je čas nespravodlivé amnestie zrušiť. Čím viac ľudí sa zapojí, tým jasnejší tento signál bude,“ povedala programová riaditeľka VIA IURIS Zuzana Čaputová.

Občania môžu online podpisovú akciu podporiť kliknutím na www.somza.to a vyplnením troch údajov – mena, priezviska a e-mailovej adresy. Organizácia VIA IURIS sa zaviazala, že o všetkých vyzbieraných podpisoch bude informovať poslancov NR SR, ktorí by o zrušení Mečiarových amnestií mali rozhodovať už na najbližšej schôdzi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona