Vhodnosť lokalít pre novú nemocnicu v Bratislave posúdi právna analýza za 53.880 eur

NETKY.SK • 27 Október 2016, 13:03 • 2 min
Vhodnosť lokalít pre novú nemocnicu v Bratislave posúdi právna analýza za  53.880 eur

BRATISLAVA - Vhodnosť lokalít pre výstavbu novej univerzitnej nemocnice v Bratislave má posúdiť právna analýza.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR uzavrelo tento mesiac zmluvu na jej vypracovanie so spoločnosťou Ružička Csekes. Za analýzu, ktorá právne posúdi výhodnosť lokalít Rázsochy a Ružinov, MZ zaplatí maximálne 53.880 eur s DPH.

 

V prípade lokality Rázsochy, kde sa nemocnica začala stavať v minulosti, má analýza zhodnotiť napríklad riziko nepredĺženia lehoty na výstavbu, prípadné riziká nového stavebného konania, ale aj možný dosah súdnych sporov s pôvodnými vlastníkmi pozemkov v prípade, že sa stavať nebude. Ako ďalej vyplýva zo zverejnenej zmluvy, pri lokalite Ružinov sa má napríklad posúdiť možnosť výstavby vo väzbe na súčasný územný plán Bratislavy.

 

Nemocnica sa pôvodne mala realizovať ako PPP projekt na Patrónke. PPP projekt rozbehla predchádzajúca vláda Roberta Fica (Smer-SD), k podpisu zmluvy však nedošlo. Ministerstvo teraz od tohto plánu upustilo, jeho návrh musí ešte schváliť vláda. Nové riešenie výstavby by mal minister Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) predložiť do konca marca 2017.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies