Vgréckom prístave Pireuse vypukli potýčky medzi desiatkami utečencov

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 08:55 • 2 min
Vgréckom prístave Pireuse vypukli potýčky medzi desiatkami utečencov

ATÉNY - K prudkým potýčkam medzi afganskými a sýrskymi utečencami došlo v noci na dnes v gréckom prístave Pireus. Ako informovala grécka tlačová agentúra Ana s odvolaním sa na prístavnú políciu, väčšie zranenia utrpelo osem ľudí, dvaja z nich vážne. Zrážky podľa správy vyvolal Afganec, ktorý údajne obťažoval sýrsku ženu.

slovakia

left justify in out

Od neskorého večera sa priestor medzi prístavnými mólami E1 a E2 premenil na "bojisko". Desiatky mladých Afgancov a Sýrčanov sa tam do seba pustili a ohadzovali sa kameňmi. Mnohí skončili s menšími zraneniami a museli ich ošetriť, informovala televízia Skai. Jednu ženu previezli v šoku do nemocnice. Zrážky ukončila polícia.

 

V prístave Pireus v súčasnosti žije okolo 5800 migrantov. Spia v tamojších čakárňach alebo v stanoch. Ponuky na premiestnenie do pripravených záchytných táborov dosiaľ odmietali, mnohí totiž stále dúfajú, že by sa mohli otvoriť hranice smerom ďalej do Európy. Obávajú sa tiež, že v táboroch na nich "zabudnú", dodáva v správe agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona