Vettela po triumfe v Singapure delí od titulu jeden bod

NETKY.SK • 26 September 2011, 18:13 • 2 min
Vettela po triumfe v Singapure delí od titulu jeden bod

Vettela po triumfe v Singapure delí od titulu jeden bod - Formula 1 Víťazom Veľkej ceny Singapuru monopostov formuly 1 sa spôsobom štart-cieľ stal úradujúci šampión a suverénny líder tohtoročného seriálu MS Sebastian Vettel. Nemecký pilot stajne Red Bull

slovakia

left justify in out

img

Víťazom Veľkej ceny Singapuru monopostov formuly 1 sa spôsobom štart-cieľ stal úradujúci šampión a suverénny líder tohtoročného seriálu MS Sebastian Vettel. Nemecký pilot stajne Red Bull sa vďaka 9. triumfu v tejto sezóne priblížil k obhajobe titulu, od ktorého ho delí jediný bod.
      Na 2. mieste v Singapure skončil Brit Jenson Button (McLaren Mercedes), tretí prišiel do cieľa 61-kolových pretekov Vettelov tímový kolega Austrálčan Mark Webber. Druhú šancu na napísanie majstrovskej bodky za úspešnou sezónou bude mať Vettel na VC Japonska, ktorá je na programe 9. októbra. Do konca zostáva ešte 5 pretekov, Vettel vedie s náskokom 124 bodov, pričom v hre je ich už len 125.
      Za istých okolností mohol Vettel v značnom predstihu obhájiť titul majstra sveta už v Singapure. Prvý predpoklad naplnil, keď do nočných pretekov vyštartoval z pole position a vedúcu priečku si udržal aj po prvom kole. A nielen to, ale súperom neustále unikal, pred Buttonom mal v 3. kole náskok už 4,4 s. Vettel jazdil na neuveriteľne rýchlom monoposte, dôkazom bolo, že v každom kole "naložil" súperom v priemere o sekundu viac. Stále však potreboval na spečatenie titulu prepad Buttona a Alonsa z pozícií, čo nevyzeralo reálne.
      Vzrušujúci súboj prinieslo 12. kolo, v ktorom Hamilton atakoval piateho Massu, ale odlomil si predné krídlo a Brazílčan skončil s defektom. Hamiltona neskôr potrestali komisári prejazdom boxovou uličkou, lebo podľa nich nebol manéver na Massu v kostolnom poriadku. Vettel medzitým zvyšoval náskok na čele poradia, Button na neho strácal 14 a Alonso už 32 sekúnd. V 30. kole nezvládol M. Schumacher súboj s Perezom, keď do neho odzadu vrazil a na trať sa dostalo safety car. V ďalšom priebehu zaujalo predbehnutie Alonsa, pred ktorého sa dostal Webber a až do konca si udržal tretiu priečku. Aj vďaka nemu mali Red Bully dvojnásobné zastúpenie na stupni víťazov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies