Vettel triumfoval aj na VC Malajzie

NETKY.SK • 11 Apríl 2011, 07:42 • 2 min
Vettel triumfoval aj na VC Malajzie

Vettel triumfoval aj na VC Malajzie - Formula 1 Nemec Sebastian Vettel na Red Bulle zvíťazil na Veľkej cene Malajzie, druhom podujatí Formuly 1. Celkovo 56 kôl na okruhu v Sepangu absolvoval úradujúci majster sveta v čase 1 37 39,832 h, do klasifikácie si

slovakia

left justify in out

img

Nemec Sebastian Vettel na Red Bulle zvíťazil na Veľkej cene Malajzie, druhom podujatí Formuly 1. Celkovo 56 kôl na okruhu v Sepangu absolvoval úradujúci majster sveta v čase 1:37:39,832 h, do klasifikácie si pripísal ďalších 25 bodov a upevnil si vedenie v priebežnom poradí MS.
      Na 2. mieste prišiel v Malajzii do cieľa Brit Jenson Button (McLaren), tretí skončil Nemec Nick Heidfeld (Renault). Ďalšie preteky seriálu majstrovstiev sveta F1 sú na programe 17. apríla v Číne.
      Víťaz kvalifikácie Vettel si aj po štarte udržal prvú pozíciu, no na druhú priečku sa pred Lewisa Hamiltona na McLarene prebojoval zo šiesteho miesta Nick Heidfeld na Renaulte. Sériu prezúvania na špici odštartoval v 12. kole Hamilton, v ďalšom kole ho nasledovali aj Vettel s Heidfeldom, ktorý v boxoch prišiel o svoju pozíciu pred Britom. Do vedenia sa tak nakrátko dostal Vitalij Petrov na Renaulte, ktorý odišiel prvýkrát prezúvať medzi poslednými. V 17. kole sa Hamilton vrátil na druhú pozíciu za Vettela po predbehnutí Sauberu Kamuji Kobajašiho a onedlho Japonca nechal za sebou i Fernando Alonso na Ferrari. Na špici sa stabilizovalo trio Vettel - Hamilton - Alonso, ktoré v 24. kole opustil britský pretekár po návšteve boxov. O kolo neskôr ho nasledoval aj Nemec a na vedúcej priečke bol jedno kolo jazdec tímu Ferrari. Španiel sa však po prezúvaní zaradil až za Jensona Buttona na druhom McLarene, ktorý mal na konte tiež už dve zastávky v boxoch. V polovici pretekov tak viedol Vettel pred dvojicou McLarenov v poradí Hamilton a Button, Alonso bol štvrtý.
      V 33. kole zaznamenal Vettel najrýchlejšie kolo pretekov a od tohto momentu sa začal vzďaľovať Hamiltonovi, pred ktorým mal v 37. kole už viac ako 10-sekundový náskok. Hamilton tak po tretí raz išiel vymeniť pneumatiky a o kolo neskôr ho nasledoval i Button, ktorý sa na trať vrátil na štvrtej pozícii tesne pred tímovým kolegom, na ktorého dotieral Mark Webber na Red Bulle. V 41. kole absolvovali poslednú zastávku v boxoch aj vedúci dvaja pretekári - Vettel sa vrátil na trať na prvej priečke, no Alonso sa prepadol až na piatu pozíciu za Hamiltona a Webbera. Austrálčan však v 43. kole absolvoval štvrtý pobyt u mechanikov a vyzeralo to tak, že vypadol z boja o pódiové priečky. V 45. kole zaútočil Alonso na tretieho Hamiltona, no neuspel. O kolo neskôr pri ďalšom ataku si Španiel po kontakte so súperovou pneumatikou poškodil predné krídlo, ktoré následne išiel vymeniť k mechanikom. Jazdec tímu Ferrari sa tak prepadol na siedmu priečku za Webbera. Desať kôl pred koncom tak viedol Alonso pred Buttonom, Hamiltonom, Heidfeldom, Massom a Webberom. V 49. kole Webber zaútočil na Massu a na začiatku 50. kola si Austrálčan vybojoval piatu pozíciu s päťsekundovou stratou na Heidfelda. Ten sa však v 51. kole dotiahol na Hamiltona, ktorý mal problémy s pneumatikami. V 52. kole sa Nemec prepracoval na pódiovú pozíciu a Hamiltona po výjazde mimo trate predbehol i Webber. Austrálčan v závere ešte zaútočil aj na Heidfelda, no napokon obsadil štvrtú priečku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies