Veľtrh nábytku MODDOM 2010 navštívilo vyše 60.000 ľudí

NETKY.SK • 25 Október 2010, 12:00 • 2 min
Veľtrh nábytku MODDOM 2010 navštívilo vyše 60.000 ľudí

Veľtrh nábytku MODDOM 2010 navštívilo vyše 60.000 ľudí

slovakia

left justify in out

Viac ako 60.000 ľudí si prezrelo 15. medzinárodný veľtrh nábytku, doplnkov a interiérového dizajnu MODDOM 2010, ktorý sa skončil na výstavisku Incheba Expo Bratislava (20.-24.10.). "Ani hospodárska kríza a obozretné vynakladanie peňazí na chod firiem a domácností neodradili návštevníkov tohto podujatia. Ich počet bol oproti minulému ročníku veľtrhu (59.230) teraz vyšší o 782 ľudí," informovala hovorkyňa a.s. Incheba Martina Sekulová s tým, že veľtrh si zachoval priazeň širokej verejnosti.
      Počas piatich dní veľtrhu 200 vystavovateľov z 10 krajín (20.000 m2) ponúklo návštevníkom rôzne štýly a prístupy k zariaďovaniu interiérových priestorov hlavne rodinných domov, bytov, kancelárií a objektov wellness. Okrem nábytku napr. do obývačky, spálne a detskej izby výrobcovia a dodávatelia ponúkali interiérové dvere, stoličky, zdravotné postele, fínsku saunu do penziónu, vírivé vane a parné kúpele do wellness centra. Nechýbali ani elektrospotrebiče, bytový textil a koberce.
      Tohtoročný veľtrh MODDOM sa vyznačoval štýlovou pestrosťou. Na svoje si prišli vyznávači koloniálneho nábytku, francúzskeho vidieckeho štýlu, moderného dizajnu a praktickej klasiky. Odborná komisia posudzovala vlastnosti vystavených exponátov a cenu MODDOM udelila deviatim novinkám, informovala Sekulová.
      Pri prehliadke expozícií nábytku jednotlivci a celé rodiny sa chodili radiť s odborníkmi. Najväčší záujem bol o zdravotný nábytok, hlavne postele s matracmi na uvoľnenie šije, chrbtice a panvy. Niektorí návštevníci využili zľavy na vystavený nábytok a na mieste si vybraný tovar zakúpili.  
      V rámci sprievodných podujatí veľtrhu bola prehliadka prác architektov a dizajnérov Design Salon 2010. Jej súčasťou bol súbor invenčných prác z workshopu Metal Inspirations 2010, ktoré vznikli pod odbornou garanciou Katedry dizajnu Fakulty umení TU v Košiciach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona