Všetky otázniky okolo deaflympiády by mali byť zodpovedané v piatok

NETKY.SK • 10 Február 2011, 08:29 • 2 min
Všetky otázniky okolo deaflympiády by mali byť zodpovedané v piatok

Všetky otázniky okolo deaflympiády by mali byť zodpovedané v piatok

slovakia

left justify in out

img

Predseda Slovenského deaflympijského výboru (SDV) Jaromír Ruda po skončení dnešného niekoľkohodinového večerného rokovania organizačného výboru v Demänovskej Doline ubezpečil novinárov, že 17. Zimné deaflympijské hry, nad ktorými visí už dlhšie množstvo nezodpovedaných otáznikov, sa v Tatrách už o pár dní určite uskutočnia.
„Deaflympiáda bude. Peniaze sú k dispozícii. V piatok o šiestej sa vyjadríme na tlačovej konferencii v Bratislave,“ opakoval podráždene zástupcom médií, napriek tomu, že pred začiatkom uzavretého rokovania prisľúbil vyjadrenie, kontroverzný šéf slovenského výboru nepočujúcich športovcov, ktorý čelí obvineniu zo sprenevery viac ako 1,5 milióna eur určených na prípravu spomínaného celosvetového podujatia.
Chvíľu pred ním rovnaké stanovisko prezentoval aj ďalší zástupca organizačného výboru Jaroslav Cehlárik. „V piatok povieme všetko. Vyjadríme sa aj k finančnému zabezpečeniu celého podujatia,“ opakoval donekonečna s tým, že predmetom dnešného pracovného stretnutia boli detaily, ktoré ešte treba dotiahnuť. Zároveň vymenoval päť odvetví, z ktorých by sa mal skladať súťažný program, a to konkrétne hokej, curling, snowboarding, bežecké a zjazdové lyžovanie.
Odlišný názor a značné pochybnosti vyjadrila marketingová manažérka lyžiarskeho strediska zo Štrbského Plesa Lenka Maťašovská. „Toto rokovanie vzniklo z našej iniciatívy, čiže stredísk, kde by sa mala deaflympiáda odohrávať. Hovorili sme o tom, či je vôbec možné za taký krátky čas zorganizovať akciu takého rozsahu, keďže žiadne zo športovísk ešte nie je zo strany organizátorov ani poriadne zabezpečené,“ zdôraznila.
V rokovacej miestnosti vládla podľa nej dusná atmosféra, z predstaviteľov SDV sa zračila značná nervozita a veľmi zaskočení zostali tesne po prílete z USA činovníci medzinárodnej únie nepočujúcich športovcov. „O aktuálnom stave vôbec nevedeli. Urobíme všetko, aby sa deaflympiáda mohla uskutočniť, no nezáleží to od nás. Je nám ľúto zahraničných účastníkov. Priebežne už prichádzajú s veľkými očakávaniami a bez akýchkoľvek informácií, že prakticky nič ešte nie je pripravené,“ dodala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies