Všetky osoby havarovanej nákladnej a osobnej lode boli evakuované

NETKY.SK • 14 Apríl 2011, 06:49 • 2 min
Všetky osoby havarovanej nákladnej a osobnej lode boli evakuované

Všetky osoby havarovanej nákladnej a osobnej lode boli evakuované

slovakia

left justify in out

Všetky ropné produkty boli z havarovaných lodí na prívodnom kanáli Dunaja neďaleko Šamorína odčerpané. Z nákladnej, ako aj osobnej lode sa do Dunaja nedostali žiadne škodlivé látky, TASR informoval šéf Komplexnej centrálnej záchrannej služby (KCZS) v Gabčíkove Ján Culka.
"Ľudia boli evakuovaní najprv z nákladnej, neskôr aj z osobnej lode. V súčasnosti predpokladáme, že do rána sa prečerpá voda z osobnej lode," uviedol Culka s tým, že práce vykonávajú príslušníci KCZS v spolupráci s členmi Hasičského a záchranného zboru z Dunajskej Stredy a Šamorína.
Podľa Culku nákladná loď je pravdepodobne zlomená, resp. nalomená, čo sa týka stavu osobnej lode, podľa neho výsledky budú známe až ráno. "Nákladná loď, napriek tomu, že sa od rána potápa, je zatiaľ na hladine. Počas noci ostáva na vode náš záchranársky čln s osádkou a situáciu monitorujeme aj z brehu," uzavrel Culka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies