Veterná smršť v Trenčianskom kraji strhávala konáre, niekde aj stromy

NETKY.SK • 5 August 2013, 08:34 • 2 min
Veterná smršť v Trenčianskom kraji strhávala konáre, niekde aj stromy

TRENČÍN – Plné ruky práce mali v noci policajti a hasiči vo viacerých okresoch Trenčianskeho kraja, ktorými sa počas búrky prehnal silný vietor a strhával konáre, niekde aj celé stromy.

slovakia

left justify in out

Husto pršať začalo po 21:30, vietor robil najviac problémov v Trenčianskom, Bánoveckom a Novomestskom okrese. Policajti museli na viacerých miestach usmerňovať dopravu, kým hasiči konáre odpratali. „Popadanými konármi nebol poškodený majetok, ani nedošlo k ublíženiu na zdraví,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Policajti riadili dopravu na ceste 1. triedy v Mníchovej Lehote, kde boli napadané konáre. Za Trenčínom dokonca vietor vyvalil telekomunikačný stĺp. Pri Kostolnej visel strom nad cestou. Padnutý strom bol aj za Jerichom v okrese Bánovce nad Bebravou. 

Policajti pomáhali aj v Novom Meste nad Váhom za kruhovým objazdom v smere na Starú Turú, kde boli tiež napadané konáre. V Svinnej spadol stĺp obecného rozhlasu. Pod diaľničným mostom v smere Trenčín – Nové Mesto nad Váhom bolo napadané množstvo konárov. Podobne to vyzeralo aj pri Tuchyni-Pruskom v Iľavskom okrese, Opatovej, Adamovských Kochanovciach v smere na Nové Mesto nad Váhom a na starej ceste za Melčicami. 

Hasiči Trenčianskeho kraja mali pre veternú smršť 43 zásahov, informoval hovorca KR HaZZ Marián Petrík. Hasiči z Trenčína a Dubnice mali 13 takých výjazdov, z Bánoviec nad Bebravou päť zásahov, z Partizánskeho šesť zásahov, z Púchova šesť zásahov a prievidzskí a handlovskí hasiči boli na štyroch takýchto výjazdoch. „Odstraňovali napadané konáre a stromy z komunikácií a elektrických vedení,“ dodal Petrík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies