Veterná smršť v obci Gribov strhla dve strechy, starosta vyhlásil mimoriadnu situáciu

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 20:09 • 2 min
Veterná smršť v obci Gribov strhla dve strechy, starosta vyhlásil mimoriadnu situáciu

GRIBOV/PREŠOV - Mimoriadnu situáciu dnes popoludní vyhlásil starosta obce Gribov (okres Stropkov) v súvislosti so smršťou, ktorá v obci napáchala škody na obecnom i súkromnom majetku.

slovakia

left justify in out

Silný vietor s dažďom tu strhli strechy z jedného rodinného domu a aj miestneho Domu smútku. Spadnutá strecha potrhala elektrické vedenie na verejnom osvetlení, vyvrátilo aj viacero stromov. Ako agentúru SITA informoval starosta obce Štefan Mulik, v obci intenzívne pršalo zhruba pol hodiny, samotná prietrž ale trvala iba dve minúty.

 

„Potok sa našťastie nevylial, ale bolo to na hrane. Prestalo už pršať a verím, že už nezačne,“ uviedol Mulik a dodal, že aktuálne v obci pracujú na prekrytí budov fóliami a na oprave elektrického vedenia.

Ako potvrdila operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Prešove, v obci zasahuje päť príslušníkov hasičského zboru s jedným vozidlom a pomáha rovnaký počet dobrovoľných hasičov z DHZ Bukovce. Krajskí hasiči okrem toho po popoludňajších búrkach zasahovali pri popadaných stromoch aj v obciach Hažín nad Cirochou (okres Humenné), Olšavka (okres Stropkov) a Nižný Hrabovec (okres Vranov n/Topľou).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies