Veterinára odsúdili za implantáciu balíčkov heroínu do šteniatok

NETKY.SK • 13 Február 2019, 14:21 • 2 min
Veterinára odsúdili za implantáciu balíčkov heroínu do šteniatok

COLUMBIA - Veterinár, ktorý chirurgicky implantoval heroín do šteniatok na príkaz kolumbijských obchodníkov s drogami, bol vo štvrtok odsúdený na šesť rokov väzenia.

slovakia

left justify in out

Jedno zo šteniatok sa stalo drogovým detektívom, ktoré dostalo meno Heroina

 

Trest v prípade Andresa Lopeza Eloreza bol vyhlásený v Brooklyne americkým prokurátorom Richardom P. Donoghueom a ďalšími úradníkmi činnými v trestnom konaní.

 

Elorez, ktorý sa v septembri zaviazal za sprisahanie dovozu heroínu do Spojených štátov, bol súčasťou schémy, ktorá zmenila šteňatá a psy na kuriérov drogami tým, že do ich telíčok všíval balíky s heroínom.

 

Vláda USA uviedla, že Elorez si prenajal farmu v Medelline v Kolumbii, kde tajne vyzdvihol psy a chirurgicky implantoval vrecká na kvapalný heroín do deviatich šteniatok na dovoz.

 

Dňa 1. januára 2005 prehliadky prehliadli farmu a zabavili 17 vreciek s tekutým heroínom vrátane 10 sáčkov, ktoré boli odstránené zo šteniatok.

Tri z týchto šteniat zomrelo po tom, čo ich po operácii napadol vírus. Elorez, ktorý sa narodil v Kolumbii, bol utečenec, kým nebol zatknutý v Španielsku v roku 2015; bol vydaný do Spojených štátov v máji roku 2018.

 

Aspoň dve šteniatka pokračovali v lepšej existencii

 

Donna, beagel, bola prijatá kolumbijským policajným dôstojníkom a jeho rodinou. Heroina, rottweiler, bola vycvičená kolumbijskou políciou za detektívku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies