Veterány na Adamovských jazerách

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 20:00 • 2 min
Veterány na Adamovských jazerách

GBELY - V sobotu 27. júla sa konalo ôsme letné stretnutie historických vozidiel v rekreačnej oblasti Gbely-Adamov. V horúcom letnom počasí sa zišli desiatky automobilov a motocyklov do roku výroby 1970.

slovakia

left justify in out

Gbelské združenie „Priatelia historických vozidiel“ v spolupráci s mestom Gbely zorganizovali v poradí už ôsme letné stretnutie historických vozidiel v rekreačnej oblasti Adamovských jazier v česko-slovenskom pohraničí. Jednodňové stretnutie a súťaž historických vozidiel (automobily, motocykle) vyrobených do roku 1970 začala v ranných hodinách.

Do 10:00 boli vozidlá vystavené porote a širokej verejnosti a následne sa veteránisti vydali na dvojetapovú, 65 kilometrov dlhú, jazdu po okolí, ktorá prechádzala cez Brodské, Kúty, Kuklov, Šaštín – Stráže až do Gbelov, kde si účastníci dali krátku obedňajšiu pauzu. Následne sa cez Petrovu Ves, Holíč a Kopčany vrátili k Adamovským jazerám, kde prebehlo vyhodnotenie celého podujatia.

Krásne klasické automobily sme zachytili aj naším fotoobjektívom. Okrem prevažujúcich vozidiel československej výroby sme mohli vidieť aj zopár amerických automobilov, ako napríklad dominantný Cadillac Eldorado Biarritz Convertible s 6 a pol litrovým motorom.

Z domácich značiek zaujal najmä raritný a legendárny Aero Minor Sport z roku 1950. Tento špičkový závodný automobil bol ľudovo známy aj ako Aero Minor Le Mans vďaka úspešnej účasti na svetoznámych vytrvalostných pretekoch vo Francúzsku.

Pozrite si našu fotogalériu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies