Veteránske skvosty otestujú na členitých tatranských cestách

NETKY.SK • 18 August 2011, 15:39 • 2 min
Veteránske skvosty otestujú na členitých tatranských cestách

Veteránske skvosty otestujú na členitých tatranských cestách

slovakia

left justify in out

img

Uprostred Liptovského Mikuláša dnes predpoludním odštartovala štvordňová skúška automobilových veteránov Oldtimer Rallye Tatry 2011. Pestrý 55-členný konvoj, ktorý sa pristaví aj v oravskom Zuberci, Tatranskej Lomnici či poľskom Zakopanom, tvoria okrem slovenských účastníkov aj nadšenci historických vozidiel z viacerých okolitých krajín.
      "Už slovo Tatry v názve predznačuje, že autá dostanú naozaj poriadne zabrať. Musia prekonať značné výškové rozdiely. Nebojím sa, že by s tým mali mať mimoriadne problémy, veď jazdili po kopcoch aj vo svojej dobe. Dúfam, že už o rok sa nám podarí zrealizovať odvážny zámer a zamierime na najvyšší bod, kam sa dá u nás autom vyjsť, na Kráľovu hoľu," uviedol pre TASR riaditeľ pretekov Jaroslav Petran.
      Na výkon vlastnoručne zrenovovanej skvostnej fiatky z roku 1926 sa spolieha Miroslav Kuchár z Prešova. "Je to zaujímavá výzva, ako si poradí v horách so záťažou v podobe posádky troch statných chlapov. Zatiaľ som bez obáv, máme už za sebou podobnú skúsenosť z podobnej súťaže v Česku, v členitom teréne Beskýd. Čo sa má stať, sa stane, čo sa porúcha, to opravíme," skonštatoval.
      Verným účastníkom tohto podujatia je Romuald Páv z Prahy na anglickej Lagonde z roku 1931. "Už toho absolvovala veľa, takže nemám dôvod sa čohokoľvek báť, aj keď trochu preklzáva spojka. Prvoradé je, že sa tu určite opäť stretnem s dlhoročnými priateľmi, spoznám množstvo nových a preveziem sa po nádhernom tatranskom kraji," zdôraznil.
      Odbornú lekársku pomoc je kedykoľvek pripravený poskytnúť Michalovčan Jozef Makohus na unikátnej prvej škodováckej povojnovej sanitke z roku 1948. "Náročnú renováciu sme ukončili iba prednedávnom. Čaká ju ostrý test, lebo počas štyroch dní absolvuje vrátane príchodu a návratu domov viac ako 1000 km. Veziem so sebou plnú pôvodnú výbavu, lôžko, obväzy, dlahy. Dúfam, že ich nebudem musieť použiť," dodal s úsmevom profesionálny lekár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies