Veteráni vojny vo Vietname zažalovali armádu za podmienky prepustenia

NETKY.SK • 4 December 2012, 07:53 • 2 min
Veteráni vojny vo Vietname zažalovali armádu za podmienky prepustenia

Veteráni vojny vo Vietname zažalovali armádu za podmienky prepustenia - Zaujímavosti Žalobu podal ešte vlani veterán z mesta New Haven. Tvrdí, že vojaci, ktorí vo vojne vo Vietname utrpeli posttraumatickú stresovú poruchu boli prepustení zo služby za inýc

slovakia

left justify in out

img

Žalobu podal ešte vlani veterán z mesta New Haven. Tvrdí, že vojaci, ktorí vo vojne vo Vietname utrpeli posttraumatickú stresovú poruchu boli prepustení zo služby za iných ako čestných podmienok.

Organizácia združujúca amerických veteránov vojny vo Vietname zažalovala v pondelok ozbrojené sily USA za neschopnosť napraviť protiprávne prepustenie zo služby tisícov veteránov, ktorí utrpeli posttraumatickú stresovú poruchu. Informovala o tom agentúra AP.

Skupina Vietnamskí veteráni Ameriky sa pripojila k žalobe na federálnom súde v Connecticute proti armáde, námorníctvu a letectvu. 

Žalobu podal ešte minulý rok veterán z mesta New Haven. Ten tvrdí, že vojaci, ktorí vo vojne vo Vietname utrpeli posttraumatickú stresovú poruchu boli prepustení zo služby za iných ako čestných podmienok, čo im zmarilo nárok na invalidné odškodnenie a ďalšie výhody.

Americká prokuratúra vyhlásila, že záležitosť skúma a bude reagovať na súde.

Posttraumatická stresová porucha vzniká ako reakcia na traumatický zážitok. Postihnutý udalosť opakovane prežíva v myšlienkach, snoch či fantáziách. Prejavuje sa napríklad poruchami spánku. Súčasne s ňou sa vyskytuje depresia, úzkosť, depersonalizácia a rôzne závislosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona