Vestenický si zvyká na život v Ríme, Totti mu poprial šťastie

NETKY.SK • 11 Február 2014, 17:50 • 2 min
Vestenický si zvyká na život v Ríme, Totti mu poprial šťastie

RÍM - Mládežnícky futbalový reprezentant Slovenska sa stretol v Ríme so svojím vzorom - hráčom AS Francescom Tottim.

slovakia

left justify in out

Mládežnícky futbalový reprezentant Slovenska Tomáš Vestenický sa udomácňuje v Ríme. Sedemnásťročný útočník (nar. 6. apríla 1996) sa miestnemu talianskemu prvoligovému klubu AS zmluvne zaviazal do konca budúcej sezóny, vo "večnom meste" je na hosťovaní z FC Nitra. "Býva mi často smutno za rodinou a kamarátmi, ale postupne si zvykám. Ubytovaný som v dome spolu s tromi spoluhráčmi, takže nie som sám. V meste som ešte nebol, ale určite sa chystám v najbližších dňoch. Chcel by som si pozrieť historické pamiatky a pôjdem aj na zápas A-mužstva," uviedol Vestenický pre portál corgonliga.sk.

 

Mladý zakončovateľ sa stretol v Ríme so svojím vzorom - hráčom AS Francescom Tottim. "Na prvé stretnutie s týmto futbalovým velikánom nikdy nezabudnem. Išiel som podpísať zmluvu a natrafili sme na neho. Povedali mu, že som nový hráč a predstavili ma. Podal mi ruku a poprial mi veľa šťastia. Bol to výborný pocit, veľmi som sa z toho tešil," vyhlásil Vestenický, ktorý sa pokúsi ukázať svoj talent v mládežníckej súťaži Primavera: "Zatiaľ ešte hrať nemôžem. Čakám, kým sa vybavia všetky administratívne záležitosti. S mužstvom trénujem a bol som s ním aj na turnaji. Tréningový proces je na výbornej úrovni, vo vysokom tempe, dbá sa na prácu s loptou. To mi vyhovuje." 

 

Topoľčiansky rodák Vestenický upútal na vlaňajších majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov v Spojených arabských emirátoch, kde bol s piatimi gólmi najlepším strelcom slovenského výberu. Na turnaji Viareggio Cup sa Vestenický stretol so Slovákmi Jakubom Hromadom a Dávidom Ivanom, ktorí v Primavere pôsobia už dlhší čas. "Radili mi, aby som sa čo najrýchlejšie naučil jazyk, že mi to veľmi pomôže zapadnúť do kolektívu. Zopár fráz už viem. Samozrejme, moji noví spoluhráči ma ako prvé naučili nadávky. Viem však už aj zopár užitočných vecí," uzavrel Tomáš Vestenický. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies