Vestenický si bral rady od De Rossiho, Crespo mu neveril

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 14:17 • 2 min
Vestenický si bral rady od De Rossiho, Crespo mu neveril

KRAKOV - Mladý slovenský futbalový útočník Tomáš Vestenický je presvedčený, že aktuálne hosťovanie v poľskom klube Cracovia Krakov mu dáva viac ako pôsobenie v mládežníckom tíme materského AS Rím. Čoskoro 20-ročný zakončovateľ (nar. 6. apríla 1996) pobudne v krakovskom tíme do konca tejto sezóny, Cracovia má možnosť uplatniť si opciu na trvalý prestup.

slovakia

left justify in out

"Mohol som zostať v Ríme, nastupoval by som však prevažne iba v mládežníckej súťaži Primavera. Usúdil som, že poľská liga mi dá viac, ako keby som trebárs v drese AS Rím získal dva štarty v Serie A. V Taliansku som urobil veľký progres, odišiel som odtiaľ ako lepší hráč, hlavne po taktickej stránke. Na Apeninskom polostrove je taktika prvoradá. Veľa tréningov sa venuje práve týmto prvkom," vyznal sa Vestenický pre Przeglad Sportowy. "V Primavere bol trénerom Alberto De Rossi. Keď som prešiel do prvého mužstva, obklopil ma starostlivosťou pre zmenu jeho syn Daniele. Dal mi cenné rady, bol som šokovaný, že mi sám majster sveta ponúka svoju pomoc," doplnil niekdajší hráč FC Nitra.

 

Rodák z Topoľčian v úvodnej polovici sezóny hosťoval v talianskej druholigovej Modene, kde na všetko trénersky dozeral slávny Argentínčan Hernán Crespo. "Keď sme sa zhovárali, tvrdil mi, že chce na mne stavať, pretože moja hra naňho urobila dojem. Potom sme prehrali tri duely v rade a povedal mi, že sa musí spoliehať na skúsenejších hráčov, ktorí mu pomôžu dostať sa z nepriaznivej situácie," vyhlásil Vestenický. Ten si urobil dobré meno na MS 2013 hráčov do 17 rokov, kde v štyroch zápasoch strelil päť gólov. Turnaj sa ešte ani neskončil a už mal na stole niekoľko ponúk. "Záujem malo viacero klubov - Celtic Glasgow, Bastia, Sampdoria a FC Janov. Rozhodli sme sa však pre AS Rím. Dospeli sme k záveru, že zvolíme lepší klub a ak mi to tam nevyjde, budem skúšať šťastie o čosi nižšie," prezradil slovenský útočník.

 

Nechýbalo veľa a Vestenický by si obliekal dres iného krakovského klubu - konkurenčnej Wisly. "Mal som ponuku aj z tohto tímu. Cracovia však bola vyššie v tabuľke a zavážilo aj odporúčanie od Erika Jendriška. Povedal mi, že v klube panuje skvelá atmosféra a že sa nájdem aj v štýle hry, ktorý Cracovia produkuje. Hráme po zemi, čo mi vyhovuje. Keď som bol v Modene, hrali sme na dlhé nakopávané lopty. Pri mojom vzraste to nebola najlepšia voľba," zakončil Tomáš Vestenický.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies