Vesninová: Tarpiščev konal neskoro, bola to chyba

NETKY.SK • 25 Október 2013, 16:10 • 2 min
Vesninová: Tarpiščev konal neskoro, bola to chyba

ISTANBUL - V kádri Ruska na finále Pohára federácie 2013 tenisových reprezentačných družstiev žien proti Taliankam na antuke v Cagliari (2. - 3. novembra) z rôznych dôvodov nie je žiadna z jedenástich najvyššie renkingovo postavených singlistiek, univerzálka Jelena Vesninová to dáva za vinu funkcionárom.

slovakia

left justify in out

"Vedeli dostatočne dlho, že ja, Kirilenková aj Pavľučenkovová smerujeme v rovnakom termíne na malé MS do Sofie, veď príslušné turnaje sme povyhrávali v januári, februári. Konkrétne sme s Nasťou informovali kapitána tímu Šamiľa Tarpiščeva o našich plánoch už v lete. Upozornila som ho na moju preferenciu a odporučila som mu, aby riešil alternatívy, ale on to neurobil. Začal s tým až počas minulotýždňového Kremeľského pohára v Moskve. Bola to jeho chyba," povedala pre magazín Tennis Vesninová, ktorá si počas tohto víkendu zahrá v deblovej časti koncoročného podujatia WTA Championships v Istanbule.

Vesninová bude v Turecku štartovať po boku Jekateriny Makarovovej. Hrdinka aprílového moskovského semifinále proti Slovenkám vysvetlila, prečo si po zranení zápästia trúfa na tento štart, ale nie na Sardíniu: "Fed Cup je odlišný, človek zo seba dostáva vari ešte viac ako inokedy. Keď sme zvíťazili nad Slovenkami, bola som uchvátená a naozaj som sa tešila na finále. Momentálne však nie som v stave hrať dvojhru, ruka mi to nedovoľuje. Nechcem ísť do Cagliari a sedieť tam na lavičke. Celkovo je to zvláštna a nepríjemná situácia. Azda by stáli za úvahy nejaké zmeny v termínovej listine, aby sa nezopakovala." Makarovová naposledy hrala v singli 3. septembra na newyorských US Open, vo štvrťfinále nestačila na Číňanku Na Li.

Vo dvojhre tiež práve od medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických chýba v súťažnom dianí niekdajšia trojka renkingu Naďa Petrovová, takisto aktérka štvorhry na MS WTA: "Nekonal sa žiadny telefonát, nik ma nekontaktoval. V skoršom štádiu sezóny som kapitánovi povedala, že vo Fed Cupe nebudem hrať, pretože mám iné priority vzhľadom na ubúdanie času, ktorý mi na kurtoch zostáva. Čím je človek starší, tým výraznejšie sa prikláňa k individuálnym potrebám a záujmom. Patrím medzi hráčky, ktoré toho za dlhé roky absolvovali v reprezentačnom drese dosť. Pre moju generáciu je fyzicky čoraz zaťažujúcejšie pokračovať v tom."

Rusky budúci víkend nastúpia so sotva treťou garnitúrou. Tarpiščev oficiálne predbežne nominoval štvoricu Alexandra Panovová, Alisa Klejbanovová, Irina Chromačevovová a Margarita Gasparianová a verejne pripustil, že hostky sú v podstate bez šance na úspech. Šéf domáceho realizačného štábu Corrado Barazzutti vyrukoval s kvartetom Sara Erraniová, Roberta Vinciová, Flavia Pennettová a Karin Knappová (grandslamová šampiónka Francesca Schiavoneová má problémy s ramenom).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona