Sojuz priviezol na ISS troch nových kozmonautov

NETKY.SK • 19 December 2017, 15:17 • 2 min
Sojuz priviezol na ISS troch nových kozmonautov

MOSKVA - Kozmická loď Sojuz dopravila v utorok na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) trojicu astronautov zo Spojených štátov, Ruska a Japonska.

slovakia

left justify in out

Sojuz MS-07 vyniesla na obežnú dráhu nosná raketa, ktorá pred dvoma dňami odštartovala z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane. Novými členmi posádky sú japonský astronaut Norišege Kanai, ruský kozmonaut Anton Škaplerov a americký astronaut Scott Tingle.

 

Nová trojica kozmonautov posilní aktuálnu trojčlennú posádku vesmírnej stanice, ktorú tvoria Američania Mark Vande Hei a Joe Acaba a Rus Alexander Misurkin.

 

Noví členovia posádky strávia na palube ISS šesť mesiacov, kde "uskutočnia približne 250 vedeckých výskumov v oblastiach ako biológia, veda o Zemi, experimenty na ľuďoch, fyzikálne vedy a technologický vývoj - výskum, ktorý ovplyvňuje život na Zemi," uviedla NASA vo vyhlásení.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies