Vešiak pomoci - skvelý projekt, ktorý zahreje

NETKY.SK • 20 December 2020, 16:23 • 2 min
Vešiak pomoci - skvelý projekt, ktorý zahreje

PREŠOV/ŽILINA - Aj tento rok môžete v niektorých mestách využiť Vešiak pomoci.

slovakia

left justify in out

Hovorí sa, že Vianoce otvárajú srdcia. Aj keď tento rok budú pre nás všetkých asi úplne iné, ako sme boli zvyknutí pred pandémiou koronavírusu, na ľudskosť a dobro by sme nemali zabúdať. Práve naopak.

 

Projekt Vešiak pomoci

 

Tento projekt na Slovensku funguje od roku 2015. 

Zimná bunda či teplý kabát môžu počas zimy pomôcť zachrániť nejden ľudský život. Ako povedal Thomas Merton, „žiadny človek nie je ostrov" a nik z nás by nemal byť ostrovom samým pre seba. 

 

 

Prešov

 

Občianske združenie Podaj ďalej preto už po piatykrát umiestnilo Vešiak pomoci v centre mesta, vedľa Galérie v Caraffovej väznici. Záštitu nad projektom prevzala Andrea Turčanová, primátorka mesta Prešov.

 

Vešiak pomoci slúži na zavesenie zimnej bundy alebo teplého kabátu, ktorými môžu Prešovčania pomôcť v chladných mesiacoch ľuďom bez domova.

 

 

img

 

 

Vešiak pomoci však neslúži na zber šatstva ako taký, preto naň nie je možné zavesiť iné kusy oblečenia, ako sú napríklad nohavice, blúzky, svetre, detské oblečenie, alebo aj obuv. 

 

Na poriadok v jeho okolí bude dohliadať kamerový systém prešovskej Mestskej polície.

Vešiak pomoci bude v centre mesta pomáhať počas celej zimy až do konca februára 2021.

 

 

img

 

 

Žilina

 

Aj v Žiline sa tento rok zapojili do tohto pekného projektu. 

Vešiak pomoci 2020,  je od pondelka 2. decembra umiestnený pred centrom voľného času v Žiline na Pivovarskej ulici (pod Farským kostolom).

 

„Opäť po roku stojí pred naším centrom voľného času "vešiak pomoci". Ak máte starý, nepotrebný zimný odev či topánky, príďte a jednoducho ich sem zaveste. Sú predsa medzi nami ľudia, ktorí to potrebujú a ocenia," píše sa v príspevku na sociálnej sieti.

Vešiak pomoci bude pred budovou centra umiestnený počas celého zimného obdobia. Priniesť odev je možné kedykoľvek.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona