Veronskí milenci sa v podaní Baletu Bratislava predstavia v Trenčíne

NETKY.SK • 7 Február 2012, 07:43 • 2 min
Veronskí milenci sa v podaní Baletu Bratislava predstavia v Trenčíne

Veronskí milenci sa v podaní Baletu Bratislava predstavia v Trenčíne - Kultúra Veronskí milenci pricestujú do Trenčína. V Posádkovom klube bude hosťovať medzinárodný Balet Bratislava s inscenáciou Rómeo a Júlia, ktorá mala premiéru v novembri 2011.

slovakia

left justify in out

img

Veronskí milenci pricestujú do Trenčína. V Posádkovom klube bude hosťovať medzinárodný Balet Bratislava s inscenáciou Rómeo a Júlia, ktorá mala premiéru v novembri 2011. Tanečníci pod vedením Mária Radačovského vystúpia v Trenčíne 21. februára. TASR o tom informovala Markéta Plichtová zo spoločnosti Balet Bratislava.
      "Centrum Považia bude v poradí treťou zastávkou úspešnej produkcie Baletu Bratislava Rómeo a Júlia. Po bratislavských, nitrianskych a bukureštských divákoch budú Trenčania ďalšími, ktorí budú mať možnosť prežiť rôzne druhy emócií – lásku, vášeň, nehu i smútok, ktoré na pódium prinesú tanečníci Baletu Bratislava. Doteraz videlo predstavenie vyše 3000 divákov," uviedla Plichtová.
      Príbeh o tragickej láske mladých veronských milencov Rómea a Júlie patrí podľa nej k nadčasovým témam. Tanečné spracovanie tejto Shakespearovskej drámy je veľmi obľúbené a podujali sa naň mnohí svetoví choreografi. Dôvod, prečo tomu tak je, možno hľadať okrem večne rezonujúcej témy tragickej lásky aj v nádhernej hudbe Sergeja Prokofjeva, ktorá je považovaná za jeden z najkrajších baletných opusov.
      "Práve komunikatívnosť témy a krása hudobnej predlohy boli určujúce pri voľbe tohto titulu ako prvého celovečerného diela, ktorým sa novovzniknutý súbor Balet Bratislava predstavil verejnosti 11. novembra 2011. Hoci choreograf Mário Radačovský pri tvorbe choreografie stavil na civilnosť a jednoduché gestá bez teatrálnosti, jeho dielo je plné úprimných emócií," dodala Plichtová s tým, že vstupenky si možno kúpiť v Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí v Trenčíne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies